«Ηλεκτρονική μάθηση: έρευνα για την εξ αποστάσεως διδασκαλία στην Α’ Βάθμια και Β’Βάθμια εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 στην Ελλάδα» - Σφαντού, Φαίδρα (2021)
Η εξέλιξη των νέων τεχνολογιών έχει διαμορφώσει μία νέα δυναμική πραγματικότητα στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια και βοηθά ώστε να μεταδοθεί η γνώση πιο εύκολα και κυρίως ευχάριστα. Στην παρούσα διπλωματική μελέτη παρουσιάζονται οι ορισμοί και τα χαρακτηριστικά της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και περιγράφεται λεπτομερώς η ηλεκτρονική μάθηση (E-Learning), οι μορφές της και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται. Περιγράφονται οι παιδαγωγικές αρχές ηλεκτρονικής μάθησης και τα κύρια χαρακτηριστικά τους καθώς και ταξινομούνται τα προγράμματα και τα εργαλεία ηλεκτρονικής μάθησης. Οι νέες παιδαγωγικές προσεγγίσεις, οι εφαρμογές του Παγκόσμιου ιστού 2.0 και οι Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι διαμορφώνουν την ηλεκτρονική μάθηση της εποχής μας. Τέλος, καθώς η εξ αποστάσεως διδασκαλία εφαρμόστηκε στα σχολεία λόγω της ξαφνικής αναστολής των εκπαιδευτικών διαδικασιών, πραγματοποιήθηκε έρευνα η οποία διερεύνησε κατά πόσο και σε ποιο βαθμό ανταποκρίθηκαν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές σε μία τέτοια πρωτόγνωρη κατάσταση.