Ανάλυση χρηματοοικονομικών-λογιστικών δεδομένων της λιμενικής αρχής της Διώρυγας του Παναμά - Περιστεράκη, Παναγιώτα (2021)
Η παρούσα εργασία αναλύει διεξοδικά τα χρηματοοικονομικά- λογιστικά δεδομένα της λιμενικής αρχής της διώρυγας του Παναμά. Αποτυπώνονται δεδομένα της τελευταίας πενταετίας σχετικά με τις υπάρχουσες χρηματοοικονομικές καταστάσεις του ισολογισμού, της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσης (ΚΑΧ), καθώς επίσης παρουσιάζεται και μια ανάλυση των χρηματοροών της. Αφετηρία της εργασίας είναι η παρουσίαση ιστορικών δεδομένων σχετικά με τη λιμενικής αρχή της Διώρυγας του Παναμά, καθώς επίσης και των οικονομικών της μεγεθών. Γίνεται εκτενής ανάλυση του προφίλ της Διώρυγας, των δραστηριοτήτων της, της μεταφορικής της δυναμικότητας, του οράματος και των στρατηγικών της. Η εργασία συνεχίζει με την αναφορά στην πορεία των χρηματοοικονομικών της μεγεθών καθώς επίσης και με την παρουσίαση των αντίστοιχων χρηματοοικονομικών της δεικτών. Στη παρούσα αναφορά γίνεται και μια προσέγγιση στο θεωρητικό κομμάτι της χρηματοοικονομικής ανάλυσης. Η εργασία ολοκληρώνεται με τη διεξαγωγή των ανάλογων συμπερασμάτων και με την αναφορά στις μελλοντικές προοπτικές της προαναφερόμενης λιμενικής αρχής.