Έξω από τους φράχτες: προσλήψεις του προσφυγικού ζητήματος του 2015 από κατοίκους της νοτιοανατολικής Λέσβου - Καραδέδος, Τάσος (2021)
Στο χρονικό των γεγονότων που αφορούν τις μετακινήσεις ανθρώπων προς την ευρωπαϊκή ήπειρο και συγκεκριμένα τη συγκυρία που εγκαθιδρύθηκε στον δημόσιο λόγο ως «προσφυγική κρίση» του 2015, η παρούσα εργασία επικεντρώνεται στην εξέταση της βιωμένης εμπειρίας από τους κατοίκους της Λέσβου σε σχέση με τα γεγονότα αυτά. Συγκεκριμένα εντοπίζονται/παρατηρούνται μετατοπίσεις στα συναισθήματα και στις πράξεις των μελών της τοπικής κοινωνίας και μεταβολές στον τρόπο με τον οποίο αυτά τα συναισθήματα εκφράζονται στη δημόσια σφαίρα.