Εφαρμογή πλαισίου Dessin για μέτρα προστασίας κατά της διάβρωσης, Σαντορίνη, Καμάρι - Τσούλιμπρκ, Αλεξάνδρα (2021)
Η παραλία Καμάρι στην Νότιοανατολική Σαντορίνη, ανήκει στις πιο τουριστικές παραλίες του νησιού και ενδέχεται να καταστραφεί ολοκληρωτικά εξαιτίας της μεγάλης διάβρωσης που αντιμετωπίζει. Η εφαρμογή δύο ήπιων μέτρων προστασίας κατά της διάβρωσης, της τεχνητής αναπλήρωση ιζήματος στην ακτή και την τοποθέτηση τεσσάρων υποθαλάσσιων κυματοθραυστών θα μπορούσε να αναστρέψει την πίεση που δέχεται. Μέσα από το πλαίσιο ανάλυσης Dessin, μελετώνται οι διαφορές που θα επιφέρουν τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας στις οικοσυστημικές υπηρεσίες της περιοχής. Με την μέθοδο κόστους όφελους στο τελευταίο μέρος του πλαισίου, βασιζόμενη στην ωφελιμιστική προσέγγιση, προκύπτει πως το βέλτιστο μέτρο προστασίας, είναι οι εφαρμογή και των δύο τεχνικών μέτρων ταυτόχρονα.