Εξέταση της οικονομικής κατάστασης δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) μέσω της ανάλυσης χρηματοοικονομικών δεικτών - Μπολορίζου, Δανάη (2020)
Κύριος στόχος της εργασίας είναι, αρχικά, να παρουσιάσει το θεωρητικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο στηρίζεται ο μηχανισμός των ΔΕΥΑ, ενασχόληση των οποίων είναι η σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων της κάθε κοινωνίας. Η εργασία συνεχίζει με την συλλογή των βασικότερων οικονομικών μεγεθών από τις οικονομικές καταστάσεις των ΔΕΥΑ (Ισολογισμούς) και την εξαγωγή των σημαντικότερων αριθμοδεικτών, οι οποίοι οδηγούν στην χρηματοοικονομική ανάλυση των οργανισμών με τη χρήση του στατιστικού πακέτου SPSS. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης δίνουν μια αναλυτική εικόνα, για τον τρόπο λειτουργίας των οργανισμών, την πορεία των οικονομικών τους στοιχείων, τον τρόπο τιμολόγησης των πελατών. Επίσης, σύμφωνα με αυτά, η εργασία περιλαμβάνει και ορισμένες προτάσεις βελτίωσης των τρόπων λειτουργίας και διαχείρισης του τομέα της ύδρευσης και αποχέτευσης των περιοχών.