Cloud computing για υπηρεσίες εκπαίδευσης - Μούστος, Κωνσταντίνος; Ιωαννίδου, Στεφανία (2020)
Από τα παλαιότερα χρόνια, η εκπαίδευση αποτελούσε ένα από τους σημαντικότερους θεσμούς για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του ανθρώπου. Σημαντικές θεωρίες που αναπτύχθηκαν για την βελτίωση της μάθησης είναι ο κονστρουκτιβισμός, η ανακαλυπτική, η μεταγνωστική και η συνεργατική μάθηση. Στον τομέα της πληροφορικής το cloud computing καινοτομεί και προσφέρει υπηρεσίες που παλαιότερα δεν θα ήταν δυνατόν να έχουμε πρόσβαση. Μέσω των μοντέλων και των χαρακτηριστικών του, δίνει την δυνατότητα στην εκπαίδευση να αναβαθμιστεί και να γίνει πιο εύκολη και πιο αποδοτική. Θέλοντας να δείξουμε πως αυτή η σύνδεση είναι δυνατόν να γίνει εφικτή, μελετήσαμε τις απαιτήσεις και τις ανάγκες αυτού του συστήματος και δημιουργήσαμε μια εφαρμογή βασισμένη σε cloud τεχνολογία η οποία υλοποιεί τις θεωρίες της εκπαίδευσης.