Στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης των τουριστικών προορισμών της Ελλάδας - Σαμαρτζή, Ιωάννα (2020)
Σε πρώτο στάδιο, η παρούσα έρευνα στοχεύει να αναλύσει την ορολογία των τουριστικών προορισμών, τα είδη, τις μορφές τους, τα χαρακτηριστικά τους και το πως αναπτύσσονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Στη συνέχεια, δύναται να εξετάσει τη σημασία της βιωσιμότητας, ποια στοιχεία εμπεριέχει και σε τι μπορεί να φανεί χρήσιμη ενώ ακόμα, προσπαθεί στο να επιτευχθεί η σύμπτυξη του φαινομένου του τουρισμού με την βιωσιμότητα. Επιπρόσθετα, ο σκοπός της παρούσας έρευνας, είναι να υπολογιστεί ποσοτικά, και ποιοτικά, η εφαρμογή των στρατηγικών βιώσιμης ανάπτυξης σε είκοσι ξενοδοχειακές μονάδες της Αττικής. Η σημασία της έρευνας αφορά το να εντοπίσει τον βαθμό βιωσιμότητας, όχι μόνο ως προς το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία, αλλά και ως προς την προθυμία των υπεύθυνων του ξενοδοχειακού κλάδου της Αττικής, για ανάπτυξη παρόμοιων στρατηγικών ανάπτυξης στο μέλλον.