Ευγονική και θρησκεία - Ευσταθίου, Έλενα (2020)
Η εμφάνιση νέων τεχνολογιών και μεθόδων έχουν αλλάξει την ανθρώπινη ζωή και έχουν δώσει την δυνατότητα στην ανθρωπότητα να κάνει επιλογές, οι οποίες σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τον κλάδο της ηθικής και της βιοηθικής. Στις επιλογές αυτές του ανθρώπου, ως απόρροια των δυνατοτήτων που έχει αποκτήσει, καθοριστικός είναι ο ρόλος της θρησκείας στα πλαίσια της οποίας υπάρχουν τοποθετήσεις με διαφορετικό υπόβαθρο και περιεχόμενο. Η θρησκεία ως ένα σύστημα αξιών, ηθών, συμπεριφορών και απόψεων έχει την δική της φιλοσοφία για την εξέλιξη και ειδικότερα την εφαρμογή των τεχνολογιών, οι οποίες εκφράζουν μια σύγχρονη μορφή ευγονικής ιδεολογίας.