Η εξέλιξη των παραδοσιακών και ψηφιακών επενδύσεων των ελληνικών επιχειρήσεων στην οικονομική κρίση: καθοριστικοί παράγοντες και επίδραση της χρήσης ψηφιακών τεχνολογιών - Σκαρτάδος, Θεόδωρος (2020)
Σκοπός αυτής της διπλωματικής εργασίας, είναι να μελετηθούν οι παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη των παραδοσιακών και ψηφιακών επενδύσεων των ελληνικών επιχειρήσεων εν μέσω οικονομικής κρίσης, καθώς και τον ρόλο των ψηφιακών τεχνολογιών. Αρχικά, παρουσιάζεται το πώς ξεκίνησε η οικονομική κρίση και τον τρόπο με τον οποίο διαδόθηκε στον ελληνικό χώρο. Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η οικονομική ύφεση επηρεάζει τις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς και τα τμήματα πληροφορικής και επικοινωνιών. Ύστερα, έχοντας μελετήσει τη σχετική βιβλιογραφία παραθέτονται οι παράγοντες που ενδεχομένως επηρεάζουν τις πωλήσεις, τις επενδύσεις (παραδοσιακές και ψηφιακές) αλλά και τις λειτουργικές δαπάνες πληροφορικής των επιχειρήσεων. Με την επιλογή των κατάλληλων, για την έρευνα μας, δεδομένων δημιουργούμε μία σειρά μοντέλων παλινδρόμησης με σκοπό την διεξαγωγή συμπερασμάτων. Ολοκληρώνοντας την ανάλυση μας οδηγούμαστε σε ορισμένα συμπεράσματα, τα οποία παραθέτονται αναλυτικά στα επόμενα κεφάλαια της συγκεκριμένης εργασίας. Με το πέρας της συγκεκριμένης διπλωματικής εργασίας, απώτερος στόχος μας είναι ο αναγνώστης να είναι σε θέση να κατανοήσει εις βάθος τους παράγοντες που επηρεάζουν είτε άμεσα είτε έμμεσα τις επενδύσεις καθώς και τον ρόλο των τεχνολογιών πληροφορικής, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα βιωσιμότητας και ανάπτυξης των επιχειρήσεων σε περιόδους οικονομικής ύφεσης.