Η επίδραση των ταξιδιωτικών ιστολογιών στην αναζήτηση πληροφοριών για τη λήψη των τουριστικών αποφάσεων - Σταθοπούλου, Μαριάννα (2020)
Το περιεχόμενο που δημιουργούν οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (user-generated-content) και ειδικότερα το περιεχόμενο που δημιουργούν οι bloggers στα ιστολόγιά τους, είναι παραγόμενο ηλεκτρονικό word-of-mouth (από στόμα σε στόμα πληροφορία) το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους τουρίστες στην αναζήτηση πληροφοριών για τη λήψη της αγοραστικής απόφασης για το ταξίδι, αλλά και από τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος, επηρεάζοντας τελικά συνολικά την τουριστική βιομηχανία. Η παρούσα μελέτη επιχειρεί να αξιολογήσει τα ταξιδιωτικά blogs ως πηγή αναζήτησης πληροφοριών και παράγοντα επιρροής στη διαδικασία της λήψης της απόφασης του ταξιδιού των δυνητικών τουριστών στην Ελλάδα, καταλήγοντας σε προτάσεις και συμπεράσματα για τη χρήση τους από τους εθνικούς οργανισμούς τουρισμού, αλλά και τους άλλους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς.