Ισλαμική τρομοκρατία στον Κόλπο: η περίπτωση της Αλ Κάιντα της Χερσονήσου - Γιαννόπουλος, Παύλος (2020)
Η ανάδυση της ισλαμικής τρομοκρατίας στη μετά-ψυχροπολεμική περίοδο, αποτελεί μια λίαν σημαντική απειλή για τη διεθνή ασφάλεια. Παρά τον όγκο της σχετικής βιβλιογραφίας, υφίστανται ακόμη σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τις ρίζες και τα αποτελέσματα της Ισλαμικής τρομοκρατίας, τα οποία παραμένουν αναπάντητα. Σκοπός της παρούσης μελέτης είναι να συνεισφέρει στην έρευνα σχετικά με την Ισλαμική τρομοκρατία, έτσι ώστε αυτό το φαινόμενο να καταστεί καλυτέρα κατανοητό, να αξιολογηθεί και να εντοπισθούν τρόποι για την αντιμετώπισή του. Η εργασία στοχεύει στη κριτική ανάλυση των βασικών στοιχείων της αντίληψης της ισλαμικής τρομοκρατίας, όπως οι ρίζες, τα αίτια και οι επιπτώσεις της.