Η εφαρμογή της χρηματοοικονομικής και διοικητικής λογιστικής - Ιωαννίδης, Στέφανος (2020)
Η Λογιστική ως επιστήμη έχει κατορθώσει να δημιουργήσει διάφορες μορφές που έχουν την δυνατότητα να εφαρμοστούν στο εσωτερικό μιας επιχείρησης επηρεάζοντας την ίδια στιγμή και το εξωτερικό της περιβάλλον. Καθεμιά απ’ αυτές τις μορφές προσφέρει την δυνατότητα σε μια επιχείρηση να εξετάσει μια συγκεκριμένη παράμετρό της. Από την πλευρά της χρηματοοικονομικής και διοικητικής λογιστικής προσφέρεται η δυνατότητα εξέτασης της κατάστασης που έχει το εσωτερικό μιας επιχείρησης αφότου όμως προηγηθεί μια ανάλυση των δεδομένων που έχει δημιουργήσει η επιχείρηση. Μετά την ολοκλήρωση της ανάλυσης των οικονομικών στοιχείων που έχει παραθέσει στην διάθεση των μελετητών, μια επιχείρηση έχει την δυνατότητα βάσει των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν, να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της ώστε να κατορθώσει να αυξήσει την αποδοτικότητά της και γενικώς τα αποτελέσματα που παρουσιάζει κατευθύνοντάς τα προς μια θετικότερη πορεία. Στην πράξη όλα αυτά εξετάζονται και στην συνέχεια εφαρμόζονται στον κλάδο της ένδυσης. Από τον συγκεκριμένο κλάδο εξετάζονται δύο επιχειρήσεις που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη και έχουν δημιουργηθεί εδώ και αρκετό καιρό.