Αξιολόγηση μονωτικής επάρκειας δομικών στοιχείων κτηριακού κελύφους με τη χρήση επι τόπου μετρήσεων - Γαβαλάς, Δημοσθένης (2020)
Η χρήση αισθητήρων θερμικής ροής για τον υπολογισμό των τιμών θερμοπερατότητας ενός δομικού στοιχείου έχει καθιερωθεί ως μία έμπιστη μέθοδος παροχής των τιμών αυτών, καθώς έχει επιβεβαιωθεί από αρκετές μελέτες σε όλο τον κόσμο. Στην παρακάτω εργασία αναπτύσσεται η μελέτη εξέτασης δύο ειδών δομικών στοιχείων κτιριακού κελύφους, ένα τοίχωμα και ένας υαλοπίνακας παραθύρου, ενώ ο χώρος πραγματοποίησης της μελέτης είναι το Εργαστήριο Μεταφοράς Μάζας και Ενέργειας του τμήματος περιβάλλοντος. Με την χρήση της κατάλληλης μεθοδολογίας γίνεται ο υπολογισμός και η μέτρηση των τιμών θερμοπερατότητας ενώ επισημαίνονται οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα των αποτελεσμάτων τους. Εν συνεχεία τα αποτελέσματα χρησιμοποιούνται προς εξαγωγή περεταίρω συμπερασμάτων, που σχετίζονται με τον ενεργειακό κανονισμό που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και τα οφέλη μίας βελτιωμένης μόνωσης.