Ο λαϊκίστικος λόγος ως λόγος που διαμορφώνει τα ακροδεξιά κόμματα, η περίπτωση του γερμανικού AfD - Κομνηνός, Γεώργιος (2020)
Στην παρούσα εργασία πραγματευόμαστε την άνοδο του λαϊκίστικου λόγου και του εθνικιστικού φαινομένου μελετώντας την περίπτωση του ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας AfD. Στην εργασία γίνεται παράθεση και καταγραφή αυτού του λόγου και θεωρητική ανάλυση με βάση το μοντέλο κοινωνιολογικής ανάλυσης των Jeffrey Alexander και Philip Smith. Συμπερασματικά επαληθεύουμε το αρχικό ερώτημα της εργασίας μας για το αν το κόμμα μπορεί να χαρακτηριστεί λαϊκιστικό μέσα από την θεωρητική ανάλυση του πρώτου μέρους και τη μελέτη του λόγου που παρατίθεται στη συνέχεια.