Βαθμός ικανοποίησης τουριστών από τα τουριστικά καταλύματα της Σαντορίνης - Κακούρης, Κωνσταντίνος (2020)
Ένας από τους σημαντικότερους κλάδους του τουριστικού τομέα είναι τα τουριστικά καταλύματα, τα οποία αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους οικονομικούς κλάδους της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Ο σκοπός ενός τουριστικού καταλύματος είναι να κάνει τον πελάτη να νοιώθει μοναδικός και να του παρέχει μια αξιομνημόνευτη εμπειρία. Αυτό εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη και το θαυμασμό του πελάτη. Στα τουριστικά καταλύματα, η ικανοποίηση του πελάτη είναι καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση, αλλά και την απόκτηση συγκριτικού πλεονεκτήματος. Η μέτρηση της ικανοποίησης των πελατών μπορεί να αποκαλύψει το ευρύτερο φάσμα των αντιλήψεων, των αναγκών, των προσδοκιών και των επιθυμιών των πελατών και κατά συνέπεια να βοηθήσει την εταιρία να αναλύσει όλες αυτές τις παραμέτρους προς όφελός της αλλά, και των πελατών της. Βασικός σκοπός της παρούσας έρευνας είναι ο προσδιορισμός του βαθμού ικανοποίησης των τουριστών από τα τουριστικά καταλύματα και συγκεκριμένα αυτά της Σαντορίνης.