Χρήση των τεχνικών πειθούς από τις ελληνικές επιχειρήσεις στα κοινωνικά δίκτυα - Γκεβεντζέ, Βιργινία; Μέντα, Χριστίνα (2020)
Αδιαμφισβήτητα διανύουμε την εποχή μια νέας οικουμενικής ψηφιακής πολιτείας, όπου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Networks) προσμετρούν πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες παγκοσμίως. Η Ελλάδα φαίνεται να έχει εναρμονιστεί πλήρως με αυτή τη νέα εποχή, καθώς έρευνες δείχνουν ότι πάνω από τους μισούς Έλληνες χρησιμοποιούν κανάλια κοινωνικής δικτύωσης. Μέσω της συνεχούς ανάπτυξης και αυξανόμενης δημοτικότητας των Social Media, η ικανότητά τους να επηρεάζουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών έχει μελετηθεί πολλάκις ως φαινόμενο στα πλαίσια του Μάρκετινγκ.