Προγραμματισμός δραστηριότητας διανομής προϊόντων παγωτού και εξέταση βιωσιμότητας της - Αργυριάδης, Ιωάννης (2020)
Η παρούσα διπλωματική αναφέρεται σε ένα πραγματικό πρόβλημα που απασχολεί μια επιχείρηση διανομής καπνικών ειδών. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θέλει να ξεκινήσει μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, αυτή της διανομής παγωτού. Έτσι, καθώς η επιχείρηση εισχωρεί σε μια καινούργια αγορά αξίζει να δημιουργηθεί ένα επιχειρησιακό πλάνο. Για την σύνθεση αυτού του πλάνου παρουσιάζονται πρώτα κάποιες βασικές έννοιες, ώστε να προσδιοριστεί ακριβώς το ειδικό πρόβλημα. Στην συνέχεια, μέσω μίας διαδικτυακής εφαρμογής δρομολόγησης, επιτυγχάνεται η δρομολόγηση του συνόλου των πελατών της επιχείρησης, οδηγώντας σε συμπεράσματα ως προς τον αναγκαίο αριθμό οχημάτων, που χρειάζονται για κάθε μήνα του χρόνου. Έπειτα, γνωρίζοντας την λογική διαχείρισης του φόρτου εργασίας, σύμφωνα με το υφιστάμενο πελατολόγιο, θέτονται δύο σενάρια ανάπτυξης για την επιχείρηση. Εκτελώντας μια εκτενή ανάλυση των προβλεπόμενων αποτελεσμάτων χρήσεως , προσδιορίζεται η οικονομική βιωσιμότητα της εταιρεία σε βάθος χρόνου. Ακόμη, πραγματοποιώντας μία μελέτη των συνολικών λεπτών εξυπηρέτησης που χρειάζονται ετησίως, προσδιορίζεται και η λειτουργική βιωσιμότητα, δηλαδή, αν μπορεί η επιχείρηση να διατηρήσει την ίδια λογική δρομολόγησης επί σειρά ετών. Τέλος, έχοντας αναλύσει όλες τις παραπάνω παραδοχές, παραθέτονται στην εταιρεία δυο σενάρια λειτουργίας και οι προβλέψεις των αποτελεσμάτων χρήσεως, που ουσιαστικά συνθέτουν, ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πλάνο.