Στάσεις και αντιλήψεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την ψηφιακή αφήγηση και την διδακτική αξιοποίησή της - Φούκα, Καλλιόπη (2020)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως στόχο να ερευνήσει τις στάσεις και τις αντιλήψεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την ψηφιακή αφήγηση και τη διδακτική αξιοποίηση της. Συγκεκριμένα, μέσω ερωτηματολογίων με εκπαιδευτικούς θα καταγραφεί κατά πόσο γνωρίζουν την ψηφιακή αφήγηση, αν θα τη χρησιμοποιούσαν ως διδακτικό εργαλείο, εάν γνωρίζουν λογισμικά ψηφιακής αφήγησης και εάν πιστεύουν πως η ψηφιακή εκπαίδευση ως διδακτικό εργαλείο είναι αποτελεσματικός τρόπος μάθησης για τα παιδιά. Οι λόγοι που οδήγησαν στην επιλογή της μελέτης και έρευνας του παραπάνω θέματος έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι οι Νέες Τεχνολογίες έχουν εισβάλει ενεργά στη σχολική πραγματικότητα.