Η διδασκαλία της υπολογιστικής σκέψης ως στόχος του ψηφιακού γραμματισμού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση - Ορφανίδου, Μαρία (2020)
Η υπολογιστική σκέψη αποτελεί μια θεμελιώδη ικανότητα που συμβάλλει στην σχεδίαση συστημάτων και στην επίλυση προβλημάτων και επιτρέπει την ανάλυση των δεδομένων με λογικό τρόπο.Η έρευνα αυτή επίσης εξετάζει κατά πόσο η υπολογιστική σκέψη εντάσσεται στα αναλυτικά προγράμματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Η έρευνα έγινε κατά το σχολικό έτος 2017-2018 και η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε είναι η ημιδομημένη συνέντευξη και η συμπλήρωση ερωτηματολογίων σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα της Πληροφορικής σε όλες τις τάξεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο νομό Θεσσαλονίκης σχετικά με την έννοια της υπολογιστικής σκέψης και τον τρόπο διδασκαλίας της.