Η χρήση των κοινωνικών δικτύων και πώς οι επιχειρήσεις τα χρησιμοποιούν για την προώθησή τους - Πετκίδου, Μαρία (2020)
Στην παρακάτω πτυχιακή εργασία εξετάζεται η χρήση των των κοινωνικών δικτύων από τις επιχειρήσεις με σκοπό την προώθησή των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. Συγκεκριμένα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται στα πλαίσια του marketing, των πωλήσεων, της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων με στόχο την προσέγγιση των καταναλωτών. Μέσω της χρήσης των κοινωνικών δικτύων από τις επιχειρήσεις, οι καταναλωτές έχουν την δυνατότητα διατύπωσης της άποψής τους και συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση της πληροφορίας καλλιεργώντας την αίσθηση ότι μετέχουν και οι ίδιοι στις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Γίνεται επίσης αποσαφήνιση σημαντικών εννοιών που σχετίζονται με τα κοινωνικά δίκτυα και αναλύονται η κατηγορίες των κοινωνικών δικτύων όπως ποια είναι τα σημαντικότερα κοινωνικά δίκτυα, τα πρόσθετα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα, που βρίσκουν εφαρμογή και τέλος παρουσιάζονται τα γενικά πλεονεκτήματα από την χρήση των κοινωνικών δικτύων. Ακόμα παρουσιάζεται, το μείγμα marketing, προβολής και προώθησης των προϊόντων με την βοήθεια των κοινωνικών δικτύων, πώς το marketing εφαρμόζεται στις επιχειρήσεις και ποιες είναι οι μορφές του ψηφιακού marketing. Παρουσιάζονται αναλυτικά οι μέθοδοι εκμετάλλευσης των κοινωνικών δικτύων από τις επιχειρήσεις εφαρμόζοντας ψηφιακό marketing, ποια τα οφέλη των επιχειρήσεων από την χρήση των κοινωνικών δικτύων αλλά και ποια τα μειονεκτήματα από την χρήση τους. Τέλος, παρουσιάζονται οι τρόποι προώθησης των επιχειρήσεων στα κοινωνικά δίκτυα.