Γεωπολιτική προσέγγιση της ευρωπαϊκής ενοποιητικής διαδικασίας: σύνορα και χώρος - Αραμπατζής, Γεώργιος (2020)
Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία αναπτύσσεται σε τέσσερις ενότητες με συστημική μέθοδο και πανοραμική μορφή, έχοντας ως σταθερή μεταβλητή του ερευνητικού της ενδιαφέροντος τα ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα και τον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιδιώκει να απαντήσει στην ανάγκη της ύπαρξης και ενδυνάμωσης των Κοινών Ευρωπαϊκών Πολιτικών όπως εξωτερικών, άμυνας και ασφάλειας, ασύλου και μετανάστευσης καθώς επίσης και να αναδείξει τις επιπτώσεις και τις προοπτικές των διασυνοριακών διακρατικών διαφορών σε περίπτωση περαιτέρω διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.