Πρόβλεψη ζήτησης και προγραμματισμός παραγωγής - Καββαδίας, Κωνσταντίνος (2020)
Η παρών διπλωματική εργασία αναφέρεται στην πρόβλεψη ζήτησης και τον προγραμματισμό παραγωγής. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μία αναφορά στην έννοια της εφοδιαστικής αλυσίδας, μέσα από μια πληθώρα ορισμών και την δομή της καθώς και μια προσπάθεια προσδιορισμού της έννοιας της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Έπειτα στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται εκτενής αναφορά στην πρόβλεψη της ζήτησης, στην σημασία και τη χρήση των προβλέψεων σε μια εφοδιαστική αλυσίδα, τις μεθόδους πρόβλεψης της ζήτησης μέσα από ανάλυση αυτών αναλυτικά. Και τέλος, κλείνει η διπλωματική εργασία με αναφορά στον συγκεντρωτικό προγραμματισμό της παραγωγής. Γίνεται αναφορά στον ρόλο του συγκεντρωτικού σχεδιασμού της εφοδιαστικής αλυσίδας, αναλύεται το πρόβλημα του συνολικού προγραμματισμού καθώς και η φύση του. Ακόμη γίνεται αναλυτική αναφορά στις στρατηγικές του συνολικού προγραμματισμού και ακολουθούν οι μέθοδοι συνολικού προγραμματισμού χρησιμοποιώντας παραδείγματα για πιο εύκολη κατανόηση αυτών. Τέλος, κλείνει η εργασία με παραδείγματα εφαρμογές του συνολικού προγραμματισμού στην πράξη.