Bibliometric analysis of journal Research Policy - Nikolaidou, Chrisoula; Νικολαΐδου, Χρυσούλα (2020)
Η παρούσα διπλωματική έχει ως στόχο την παροχή πληροφοριών σχετικά με τα χαρακτηριστικά του περιοδικού Research Policy, με σκοπό τη μελέτη της εξέλιξης του περιοδικού. Η βιβλιομετρική ανάλυση του περιοδικού Research Policy δείχνει την εικόνα των δημοσιεύσεων στον τομέα της διοίκησης τεχνολογίας και καινοτομίας κατά την περίοδο 1971-2017. Εξετάζονται χαρακτηριστικά όπως η κατανομή των δημοσιευμένων άρθρων ανά χρονιά, το μήκος των δημοσιευμένων άρθρων, ερευνητική παραγωγικότητα, μετρικές συνεργασίας και γεωγραφική κατανομή των συγγραφέων.