Διερεύνηση του βαθμού αξιοποίησης των Συστημάτων Διαχείρισης Μάθησης (ΣΔΜ) από εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας - Κάτσενου, Αγγελική (2020)
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας αποτελούν τα Συστήματα Διαχείρισης Μάθησης και η εφαρμογή τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ειδικότερα, σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας είναι να μελετήσει-διερευνήσει το βαθμό αξιοποίησης των συστημάτων αυτών από τους εκπαιδευτικούς της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής βαθμίδας . Στο θεωρητικό μέρος της εργασίας παρουσιάστηκαν ζητήματα ηλεκτρονικής μάθησης , εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης και Συστημάτων Διαχείρισης Μάθησης ενώ έγινε μια μικρή αναφορά στα βασικότερα από αυτά τα συστήματα. Στην συνέχεια εκτενής ανάλυση έγινε και σε θέματα που σχετίζονται με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών αλλά και με ζητήματα ευχρηστίας των συστημάτων σαν πιθανοί λόγοι της μη αξιοποίησής τους στο δημοτικό σχολείο. Η παρούσα έρευνα αποτελεί μία δημοσκοπική μελέτη στα πλαίσια της οποίας συμμετείχαν 126 εκπαιδευτές/τριες. Ερευνητικό μας εργαλείο ήταν το ερωτηματολόγιο 2