Το έργο τέχνης στον αστικό χώρο: η περίπτωση των σταθμών του μετρό της Αθήνας - Λαδογιάννη, Ιουλία (2020)
Η εργασία εστιάζει στα έργα τέχνης που βρίσκονται εκτός μουσείου, σε κάποιο δημόσιο, αστικό χώρο. Γίνεται μια ιστορική αναδρομή και αναφορές στην παρουσία εκθεμάτων σε δημόσιους χώρους των πόλεων. Εξετάζεται ως μελέτη περίπτωσης, η παρουσία έργων σύγχρονης τέχνης από γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, που έχουν τοποθετηθεί σε σταθμούς του μετρό της Αθήνας. Τα έργα μελετώνται σε σχέση με τη διάδραση με το επιβατικό κοινό και τη λειτουργία τους ως κομμάτια του σημείου όπου βρίσκονται (site specificity). Αναλύεται διεξοδικά η τελική εικόνα των εκθεμάτων σε σχέση με το κοινό. Υπάρχουν προτάσεις για τη βελτίωση της προβολής των συγκεκριμένων έργων, στο πλαίσιο μιας δημιουργίας ενιαίας μουσειολογικής προσέγγισης. Επίσης αναλύονται με λεπτομέρεια τα έργα και η σχέση τους με το σταθμό-γειτονιά όπου έχουν τοποθετηθεί.