Τουριστικό μάρκετινγκ και νέες τεχνολογίες με έμφαση στα κινητά τηλέφωνα και τις κινητές συσκευές - Σιαχούλης, Θεόδωρος (2020)
Οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει κάθε τουριστικός προορισμός καθιστούν το τουριστικό μάρκετινγκ ως ένα κρίσιμο εργαλείο για την προβολή και ανάδειξη του. Επίσης, οι εξελίξεις στο χώρο των κινητών τεχνολογιών, με τη βαθιά τους επιδραστικότητα και τη διείσδυσή τους σε όλους τους χώρους της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, έδωσαν ώθηση στην πανταχού παρουσία και στην αλληλεπίδραση μεταξύ των υπολογιστών, των δεδομένων, των εφαρμογών και των χρηστών. Αντικείμενο της παρούσης εργασίας είναι το τουριστικό μάρκετινγκ και οι νέες τεχνολογίες, δίνοντας έμφαση στα κινητά τηλέφωνα και τις κινητές συσκευές. Ο κύριος σκοπός της παρούσης εργασίας είναι να μπορέσουμε να εντοπίσουμε και να κατανοήσουμε την σχέση μεταξύ του τουριστικού μάρκετινγκ και των νέων τεχνολογιών, δίνοντας έμφαση στα κινητά τηλέφωνα και τις κινητές συσκευές. Τη σημερινή εποχή, οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το τουριστικό μάρκετινγκ μέσω των κινητών συσκευών για να προσεγγίσουν τους τουρίστες, αλλά και οι ίδιοι οι τουρίστες χρησιμοποιούν τις κινητές τους συσκευές για οποιαδήποτε τουριστική πληροφόρηση. Για τον λόγο αυτό η εργασία χωρίζεται σε επτά κεφάλαια. Έτσι, λοιπόν, στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται το τουριστικό μάρκετινγκ και στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η χρήση των κινητών τηλεφώνων και κινητών συσκευών στον τουρισμό. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται το τουριστικό μάρκετινγκ σε συνδυασμό με τα κινητά τηλέφωνα και στο πέμπτο και έκτο κεφάλαιο αποτελεί το πρακτικό μέρος της εργασίας, στο οποίο πραγματοποιείται πρωτογενής έρευνα με τη χρήση έντυπου ερωτηματολογίου.