Αειφορία και τουρισμός: στάσεις και γνώσεις των εργαζομένων ξενοδοχειακής μονάδας: μελέτη περίπτωσης: ξενοδοχειακή μονάδα Sunwing Kallithea Beach - Καλαϊτζίδη, Δέσποινα (2020)
Η παρούσα διπλωματική εργασία με τίτλο «Αειφορία και τουρισμός: Στάσεις και γνώσεις των εργαζομένων ξενοδοχειακής μονάδας. Μελέτη περίπτωσης: ξενοδοχειακή μονάδα Sunwing Kallithea Beach» έχει σκοπό να διερευνήσει τις γνώσεις και τις στάσεις των εργαζομένων μιας ξενοδοχειακής μονάδας σχετικά με τον αειφόρο τουρισμό. Οι στόχοι της εργασίας είναι: • Το εννοιολογικό περιεχόμενο του αειφόρου τουρισμού και της βιωσιμότητας. • Η διερεύνηση του βαθμού, στον οποίο μια τουριστική επιχείρηση, συμβάλει στην ενίσχυση του περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος του υπαλληλικού προσωπικού. • Ο εντοπισμός των παραγόντων που επηρεάζουν την περιβαλλοντική εκπαίδευση των εργαζομένων. Βασική επιδίωξη της συγκεκριμένης διπλωματικής εργασίας είναι να μελετηθούν οι γνώσεις και οι στάσεις, που έχουν διαμορφώσει οι εργαζόμενοι ενός ξενοδοχείου, μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση που έλαβαν στην εργασία τους, αλλά και εκτός ξενοδοχείου. Στο πλαίσιο μελέτης του συγκεκριμένου ζητήματος, πραγματοποιηθήθηκε μια ποσότική έρευνα μελέτης περίπτωσης με ερευνητικό εργαλείο το ερωτηματολόγιο στο υπαλληλικό προσωπικό της ξενοδοχειακής μονάδας Sunwing Kallithea Beach. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ανάλυση των απότελεσμάτων, ώστε να προκύψουν τα συμπεράσματα και ενδεχόμενες προτάσεις.