Η δημόσια γλυπτική της πόλης της Καστοριάς - Δασκαλάκη, Αργυρώ (2020)
Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία αφορά τα γλυπτά μνημεία που διαμορφώνουν τον μνημειακό αστικό ιστό της πόλης της Καστοριάς και έχουν τοποθετηθεί μεταξύ 1920--2014. Τα γλυπτά οργανώθηκαν σε τρεις ιστορικές περιόδους, σύμφωνα με την χρονολογία τοποθέτησής τους, τη μεσοπολεμική, τη μετεμφυλιακή και τη μετά τη δεκαετία του '90. Παρουσιάζονται ατομικά συνοδευόμενα από τις πληροφορίες που φέρουν και το δημόσιο λόγο που παράχθηκε κατά τη διάρκεια του δημόσιου βίου τους, τοποθετημένα στο ιστορικό και πολιτικό τους υπόβαθρο. Τέλος η εργασία πλαισιώνεται θεωρητικά από τις έννοιες του χώρου, της υλικότητας και της μνήμης. Πως δηλαδή ο χώρος συμβάλλει στην κοινωνική παραγωγή και τα υλικά αυτά μνημειακά αντικείμενα στη διαμόρφωση της πολιτισμικής μνήμης των δημιουργών της.