Το μάρκετινγκ και οι δημόσιες σχέσεις σε εταιρίες παροχής υπηρεσιών: η εταιρία "Λόγω διατροφής" ως μελέτη περίπτωσης - Μπίνου, Φωτεινή - Αλεξάνδρα (2020)
Η παρούσα εργασία μελετά το θέμα των δημοσίων σχέσεων και του μάρκετινγκ σε εταιρίες παροχής υπηρεσιών. Αρχικά γίνεται η ανάλυση των θεμάτων που αφορούν τις υπηρεσίες, τα χαρακτηριστικά τους αλλά και την ιδιαιτερότητα που παρουσιάζουν στον τρόπο αξιολόγησης τους από τον πελάτη. Στη συνέχεια παρουσιάζεται το θέμα της στρατηγικής που ακολουθείται από τις εταιρείες και εστιάζουμε ιδιαίτερα στις στρατηγικές ανάπτυξης τόσο σε οριζόντια όσο και σε κάθετη μορφή. Παράλληλα, αναπτύσσεται και το ευαίσθητο θέμα του ανθρώπινου δυναμικού και πιο συγκεκριμένα ο τρόπος στρατολόγησης, η επιλογή αλλά και η εκπαίδευση τους ώστε να εργάζονται με βάση τη φιλοσοφία της εταιρίας. Στη συνέχεια αναλύεται το θέμα του μάρκετινγκ και τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζονται σε εταιρία παροχής υπηρεσιών άλλα και το εργαλείο των δημοσίων σχέσεων και πως μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά τον τρόπο ανάπτυξης της εταιρίας. Τέλος γίνεται η παρουσίαση της εταιρείας “ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ” και η ανάδειξη του τρόπου λειτουργία της αλλά και του τρόπου χρήσης και ανάπτυξης των δημοσίων σχέσεων και του μάρκετινγκ