Σχεδίαση και υλοποίηση πρωτοτύπου σοβαρού παιχνιδιού για παιδιά γυμνασίου με θέμα την Χημεία - Μπράνη, Αικατερίνη (2020)
Το παιχνίδι είναι το καθοριστικό εργαλείο που συμβάλλει θετικά στην διαδικασία συγκρότησης της προσωπικότητας και στην ανάδειξη της δημιουργικότητας και των ειδικών δεξιοτήτων του ατόμου. Πώς θα μπορούσαμε, λοιπόν, να το συνδυάσουμε με την εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε αυτή να γίνει πιο ενδιαφέρουσα και πιο κατανοητή; Μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετές επιτυχημένες προσπάθειες σύνδεσης παιχνιδιού με την εκπαιδευτική διαδικασία. Στην παρούσα διπλωματική, λοιπόν, αρχικά θα μελετήσουμε την βιβλιογραφία που αφορά την σχεδίαση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών που στοχεύουν στην μάθηση. Στην συνέχεια θα σχεδιάσουμε ένα παιχνίδι για το μάθημα της Χημείας Γυμνασίου με τις σχεδιαστικές απαιτήσεις που προκύπτουν μέσα από την έρευνα. Με βάση αυτή την σχεδίαση θα αναπτύξουμε ένα πρωτότυπο παιχνιδιού με στόχο την δοκιμή του σε χρήστες. Τέλος, θα αξιολογήσουμε το τελικό αποτέλεσμα.