Σχεδίαση ενός ανθρώπινου ομοιώματος προπόνησης (B.O.B.) για την αξιολόγηση και βελτίωση της απόδοσης ενός αθλητή TaeKwonDo W.T.F. - Μάντζιαρη - Ζαφείρη, Αμαλία (2020)
Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι o σχεδιασμός ενός νέου ανθρώπινου ομοιώματος προπόνησης (Β.Ο.Β.) για αθλητές TaeKwonDo W.T.F.. Το άθλημα εξασκείται από περισσότερους από 80 εκατομμύρια αθλητές σε 206 χώρες του κόσμου. Οι αθλητές του συγκεκριμένου ολυμπιακού αθλήματος πρέπει εκτός από τεχνική να έχουν ταχύτητα, δύναμη, αντοχή, ευλυγισία και ακρίβεια χτυπημάτων, καθώς οι πόντοι στους αγώνες καταμετρώνται από ηλεκτρονικό σύστημα. Έτσι κύριος στόχος του υπό σχεδίαση προϊόντος είναι η αύξηση της απόδοσης του αθλητή και η αύξηση της ποικιλίας στην προπόνηση του, με τη βοήθεια κινούμενων μερών και αισθητήρων για την συλλογή δεδομένων. Σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό παίζει η αποφυγή τραυματισμών.