Σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας και συσκευασίας σε ελαιόλαδο πολυτελείας - Ασδέρη, Μαρία (2020)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία αναπτύσσεται το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η δημιουργία της εταιρικής ταυτότητας (branding) του παρθένου ελαιόλαδου Della Grazia, ενώ παράλληλα αναλύεται η σχεδίαση της άμεσης και της έμμεσης συσκευασίας του. Πρόκειται για ένα ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας και εκλεπτυσμένης γεύσης, το οποίο κατατάσσεται αυτόματα στα προϊόντα πολυτελείας. Πιο συγκεκριμένα, η ανάπτυξη της εταιρικής ταυτότητας προσδιορίζεται από την αισθητική αντίληψη, τους στόχους, το όραμα, την φιλοσοφία και τις αξίες της μάρκας. Εκτός από το branding, σημαντικό ρόλο παίζει και η τελική εμφάνιση της συσκευασίας (packaging) του συγκεκριμένου ελαιόλαδου, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος ανάμεσα σε προϊόντα της ίδιας κατηγορίας. Έτσι, μέσω της καταγραφής των σωστών προδιαγραφών και απαιτήσεων, αναπτύσσεται το κομμάτι του ιδεασμού για την επιλογή τόσο του τελικού λογοτύπου, όσο και της τελικής συσκευασίας. Το παρόν θέμα προέκυψε από την ανάγκη μιας μικρής ελαιοπαραγωγού εταιρίας να ξεκινήσει την προσωπική της σειρά εκλεπτυσμένων προϊόντων υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Το Della Grazia, που παράγεται σε έναν μικρό ελαιώνα την Ποσειδωνίας της Σύρου, πρόκειται να εμφιαλωθεί και να διοχετευθεί σε εθνικά και διεθνή σημεία. Συμπερασματικά, η παρούσα διπλωματική εργασία παραθέτει την διαδικασία σχεδίασης αλλά και αξιολόγησης για την παραγωγή ενός ελαιόλαδου πολυτελείας.