Ανάπτυξη προσχεδίου ηλεκτροκίνητου οχήματος - Φωκάς, Αριστοτέλης - Αναστάσιος (2020)
Η ανάπτυξη προσχεδίου ηλεκτροκίνητου οχήματος προσεγγίζεται μέσα από την διερεύνηση του πεδίου του σχεδιασμού οχημάτων, της επιλογής ενός σχεδιαστικού προβλήματος προς μελέτη και την σύνθεσης μιας διαδικασίας προσέγγισης αυτού του προβληματικού χώρου. Μετά από έρευνα και ανάλυση του χώρου και την μοντελοποίηση των πορισμάτων η στοχοθέτηση οδηγεί στην σταδιακή εξέλιξη και την μετέπειτα προδιαγραφή ενός εύρους λύσεων για να καταλήξει στο τελικό προσχέδιο ηλεκτροκίνητου οχήματος. Η αξιολόγηση του τελικού προσχεδίου, η μελέτη των συμπερασμάτων όσο και της αξιοποίησης της προσέγγισης που συνετέθη οδηγεί τελικά σε κρίσιμα συμπεράσματα σε σχέση με τη σχεδιαστική διαδικασία, ενόσω αποτελεί και ένα τεκμήριο εφαρμογής της σχεδιαστικής διαδικασίας.