Η διδασκαλία των θρησκειών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση: μια μελέτη περίπτωσης - Αθανασοπούλου, Μαρκέλλα (2020)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία έγινε ο σχεδιασμός ενός προσχεδίου διδασκαλίας για το δημοτικό σχολείο στο γνωστικό αντικείμενο των Θρησκευτικών. Στην ενότητα διδασκαλίας γίνεται αναφορά σε άλλες θρησκείες, που παρατηρούνται στην χώρα μας πέρα του Χριστιανισμού, όπως είναι ο Ιουδαϊσμός και το Ισλάμ. Το προσχέδιο ακολουθεί τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών (2003 & 2011) και καθώς και τον Νέο οδηγό Εκπαιδευτικού για τα Θρησκευτικά (2011). Οι μέθοδοι, δραστηριότητες και τεχνικές διδασκαλίας, που ακολουθήθηκαν συμφωνούν με αυτές, που ορίζει η διαθρησκειακή εκπαίδευση.