Ο καλλωπισμός της μορφής στην αιγυπτιακή τέχνη του μέσου και νέου βασιλείου: υλικά, χρώματα, θρησκευτικές διαστάσεις - Ραμπούση, Αλκμήνη (2020)
Η εκπόνηση της εργασίας έχει ως στόχο την μελέτη των υλικών ( οργανικών υλών και χρωμάτων) που χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Αιγυπτίους για τον καλλωπισμό των μορφών τους στην τέχνη της εικονογραφίας. Ακόμη, η εργασία πραγματεύεται την διαδικασία καλλωπισμού τη μορφής κατά την ταφική πρακτική, καθώς και την μελέτη των μαγικοθρησκευτικών προεκτάσεων μέσα από κειμενογραφία του Νέου Βασιλείου.