Σύγκριση χρονοναύλωσης και ναύλωσης κατά ταξίδι - Γεωργοπούλου, Πελαγία (2020)
Η σημερινή παγκοσμιοποιημένη κοινωνία χαρακτηρίζεται από την ποικιλία των τρόπων διάθεσης των προϊόντων αλλά και όλων των διεργασιών που απαιτούνται για την διάθεση τους. Η συγκεκριμένη εργασία εξειδικεύεται στην έρευνα μιας διεργασίας μεταφοράς προϊόντων και των συμφωνιών που απαιτούνται για να πραγματοποιηθεί. Αυτές οι διεργασίες είναι οι ναυλώσεις των πλοίων που απαιτούνται για την μεταφορά προϊόντων και πιο συγκεκριμένα, θα αναλυθεί η χρονοναύλωση και η ναύλωση ταξιδιού. Η εργασία αναλύει τις παραπάνω έννοιες, τις παρουσιάζει και επιχειρεί μια σύγκριση μεταξύ τους. Σκοπός είναι να παραχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για τις χρονοναυλώσεις και τις ναυλώσεις ταξιδιού και να αποσαφηνιστούν οι διαφορές και τα πλεονεκτήματα του κάθε τύπου ναύλωσης.