Παιδαγωγικό υλικό για το μουσείο μαστίχας στη Χίο: σχεδιασμός μουσειοσκευής: η μαστιχοκαλλιέργεια στο πέρασμα του χρόνου - Αμπανούδη, Καλλιόπη (2020)
Η διπλωματική εργασία πραγματεύεται την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και συγκεκριμένα τον σχεδιασμό μιας μουσειοσκευής για το Μουσείο μαστίχας στη Χίο, εστιάζοντας στην καλλιέργεια του σχίνου και την μεταποίηση και χρήση του προϊόντος. Ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης μουσειοσκευής, στηριζόμενος στις θεωρίες μάθησης και παιδαγωγικές αρχές του σχεδιασμού μουσειοσκευης, συμβάλλει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών, στην μετάδοση της γνώσης με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο αποκομίζοντας έτσι πολύτιμες πληροφορίες τόσο για την καλλιέργεια του δέντρου και την χρήση του προϊόντος, όσο και για την ιστορία και σημασία του για το νησί. Κυρίαρχο στοιχείο της δημιουργίας της μουσειοσκευής αποτελεί η επαφή του κοινού με αυθεντικά ή αντίγραφα αντικείμενα εκτός των τειχών του μουσείου. Η εργασία ολοκληρώνεται με τα συμπεράσματα που προέκυψαν και στο τέλος υπάρχουν βιβλιογραφικές αναφορές που χρησιμοποιήθηκαν και το παράρτημα με το αντίστοιχο φωτογραφικό και εκπαιδευτικό υλικό που υπάρχει στην μουσειοσκευή