Ανασχεδιασμός χώρου πρωινού παραδοσιακού ξενώνα - Παπαθεοδώρου, Αναστασία (2019)
Σκοπός την παρούσας διπλωματικής είναι η ανασχεδίαση του χώρου όπου σερβίρεται το πρωινό του ξενώνα «Αλεξάνδρα» , που βρίσκεται στο χωριό Πλαίσια, στον νομό Ιωαννίνων. Ο χώρος περιλαμβάνει την κουζίνα όπου παρασκευάζεται το πρωινό και την καφετέρια. Για τις ανάγκες της ανασχεδίασης του χώρου έγινε σχεδίαση των εξής επίπλων μπουφές, τραπέζι, καρέκλα, σκαμπό και παγκάκι (καναπές). Ο στόχος ήταν η καλύτερη ένταξη του χώρου αυτού στο πλαίσιο που βρίσκεται, ώστε να συμβαδίζει με την κουλτούρα του τόπου, και η μέγιστη ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών και του προσωπικού. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στην ιστορία των διατροφικών προτιμήσεων και συνηθειών και στο πως αυτές μεταφέρουν την κουλτούρα ενός τόπου. Επίσης, τμήμα αυτού του κεφαλαίου είναι ο γαστρονομικός τουρισμός. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται η περίπτωση του ξενώνα «Αλεξάνδρα» και η ευρύτερη περιοχή στην οποία αυτός βρίσκεται, τα Πλαίσια, χωριό της Ηπείρου. Το τρίτο κεφάλαιο περιλαμβάνει την ανάλυση όλων των παραπάνω κεφαλαίων και η καταγραφή συμπερασμάτων με σχεδιαστικές μεθόδους. Το τέταρτο κεφάλαιο περιλαμβάνει τον σχεδιασμό των αντικειμένων του χώρου πρωινού, την διάταξη τους στον χώρο και τον ανασχεδιασμό του χώρου. Τα έπιπλα και ο χώρος παρουσιάζονται σε τρισδιάστατη απεικόνιση.