Τα Social Networks στο χώρο της εργασίας: πώς βοηθούν τις επιχειρήσεις και πώς επηρεάζουν τους εργαζόμενους και τους εργοδότες - Ευαγγέλου, Άντρη; Φλουρέντζου, Χριστοφορος (2019)
Η εργασία αυτή εστιάζει στα κοινωνικά δίκτυα και βασικός σκοπός είναι η μελέτη του πως χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα οι άνθρωποι και πως τους επηρεάζουν στο χώρο εργασίας τους. Επίσης μελετήθηκε και η συμπεριφορά των εργοδοτών στα κοινωνικά δίκτυα απέναντι στους εργαζόμενους. Αρχικά αναφέρονται τα πιο δημοφιλή social media και τα κυριότερα χαρακτηριστικά τους και στη συνέχεια το πως οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κοινωνικά δίκτυα προς δικό τους όφελος. Μετά παρουσιάζεται ο έλεγχος (monitoring/screening) των εργαζομένων συμπεριλαμβανομένων των γενικών αρχών που ισχύουν για τη παρακολούθηση, τι ισχύει για τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις και τέλος τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας παρουσιάζεται η μελέτη που έγινε με σκοπό να εξετάσουμε κατά πόσο οι εργαζόμενοι ασχολούνται με τα κοινωνικά δίκτυα εν ώρα εργασίας και ιδιαίτερα να εξεταστεί η παρουσία των εργαζομένων στα κοινωνικά δίκτυα εν ώρα εργασίας, οι αντιδράσεις των προϊσταμένων για τη χρήση κοινωνικών δικτύων εν ώρα εργασίας, οι σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και μεταξύ των προϊστάμενων στα κοινωνικά δίκτυα και πόσα γνωρίζουν οι εργαζόμενοι για τα κοινωνικά δίκτυα και κατά πόσο είναι προσεκτικοί.