Σχέδια δειγματοληψίας αποδοχής ιδιοτήτων και μεταβλητών - Παναγιωτίδου, Δέσποινα (2019)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία, παρουσιάζονται οι βασικές έννοιες και ιδιότητες των σχεδίων δειγματοληψίας αποδοχής για ιδιότητες και μεταβλητές. Τα σχέδια δειγματοληψίας αποδοχής χρησιμοποιούνται στον στατιστικό έλεγχο ποιότητας και μέσω αυτών μπορούμε να αποφασίσουμε αν θα απορρίψουμε ή αν θα αποδεχθούμε τις παρτίδες προϊόντων που παράγονται σε μια παραγωγική διαδικασία. Θα δούμε πώς αξιολογούμε την χαρακτηριστική καμπύλη (OC), ένα κοινό μέτρο απόδοσης για ένα σχέδιο δειγματοληψίας καθώς και τις συνήθεις κατανομές που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της. Η μελέτη επικεντρώνεται στις βασικές κατηγορίες (απλά και διπλά) των σχεδίων δειγματοληψίας. Εξετάζουμε εν συντομία τη λειτουργία δύο κοινών συστημάτων δειγματοληψίας, δηλαδή του MILITARY STANDARD 105E και του MILITARY STANDARD 414. Τέλος, δίνεται και μια επισκόπηση των διαθέσιμων πακέτων της R, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρακτική εφαρμογή των διαφόρων τύπων σχεδίων δειγματοληψίας αποδοχής.