Σχεδιασμός φυγόκεντρης αντλίας - Ντόβας, Φώτιος (2019)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αποτελεί μια μελέτη ενός μηχανολογικού προϊόντος και το σχεδιασμό αυτού, με σκοπό την κάλυψη της ανάγκης ενός κλειστού κυκλώματος υδρόψυξης για ροή του περιεχόμενου σε αυτό υγρό. Ακολουθώντας την μεθοδολογία σχεδίασης μηχανολογικών συστημάτων του Ullman, συλλέξαμε τις ανάγκες των πιθανών εμπλεκομένων με αυτό το σύστημα, για την κάλυψη των οποίων θέσαμε τους σχεδιαστικούς μας στόχους. Αφού μελετήσαμε τις υπάρχουσες τεχνολογίες που ανταποκρίνονται στην επίτευξη των στόχων αυτών, δημιουργήσαμε μια σειρά από σχέδια τα οποία στην συνέχεια κρίθηκαν για την καταλληλότητά τους. Ένα από αυτά επιλέχθηκε και εξελίχθηκε. Για την εξέλιξή του και τον λεπτομερή σχεδιασμό του χρησιμοποιήθηκε λογισμικό όπως το Ansys και το Autodesk Inventor, για τις αναλύσεις και τον 3δ σχεδιασμό αντίστοιχα. Ο λεπτομερής σχεδιασμός ήταν μια κυκλική διαδικασία δοκιμών και σφαλμάτων που οδήγησαν στην τελική κατάσταση του συστήματος όσων αφορά τη διαστασιολόγηση και την εφαρμογή των τμημάτων, ενώ τα ζητήματα κατασκευασιμότητας βασίστηκαν πάνω σε έρευνα γύρω από τους τρόπους και τα υλικά κατασκευής, καθώς και από τρόπους επεξεργασίας αυτών.