Προβολή και ανάδειξη μουσειακών αντικειμένων με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης - Κεφαλλωνίτη, Ευμορφία (2019)
Η παρούσα εργασία επιχειρεί να παρουσιάσει με συστηματικό τρόπο, τη διαδικασία κατά την οποία τα μουσεία, έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με το κοινό, μέσα από μια πλατφόρμα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως είναι το γνωστό σε όλους μας Facebook. Μέσω της έρευνας έγινε μία προσπάθεια αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκε ένα μουσείο, το Μεταβυζαντινό Μουσείο της Ζακύνθου, με μηδαμινή σχεδόν παρουσία στο ψηφιακό κόσμο και έγινε μία προσπάθεια, ώστε τα μουσειακά του αντικείμενα να γίνουν γνωστά σε μια κλειστή ομάδα στο Facebook. Τα άτομα αυτής της ομάδας, είχαν τη δυνατότητα να συνομιλούν και να εκφράζουν την άποψη τους σχετικά με τα αντικείμενα του μουσείου, που τους παρουσιάστηκαν μέσω της μορφής αναρτήσεων. Αρχικά, δόθηκαν διευκρινίσεις αναφορικά με τα όσα θεωρητικά παρουσιάστηκαν μετέπειτα, και πιο αναλυτικά στην ερευνητική προσπάθεια της παρούσας εργασίας, ώστε αργότερα να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα και αν είναι δυνατό να δοθούν κάποιες προτάσεις, σχετικές με το υπάρχον θέμα, για περαιτέρω δυνατότητες που μπορεί και να προκύψουν από την όλη διαδικασία