Τα πήλινα αγγεία από το νεκροταφείο ρωμαϊκών χρόνων στον Πλαταμώνα Πιερίας - Καραγιάννη, Βασιλική (2019)
Η παρούσα εργασία έχει ως σκοπό τη μελέτη και την παρουσίαση ενός αδημοσίευτου ανασκαφικού υλικού, των πήλινων αγγείων από το νεκροταφείο ρωμαϊκών χρόνων στον Πλαταμώνα Πιερίας, που θα συμβάλλει στην αρχαιολογική έρευνα και θα παρέχει τη δυνατότητα τόσο της κατανόησης της ταφικής πρακτικής και των ταφικών εθίμων, όπως αυτά αποκρυσταλλώνονται μέσα από τα ευρήματα της εν λόγω ανασκαφής, όσο και της συγκριτικής μελέτης με αντίστοιχο, δημοσιευμένο υλικό από νεκροταφεία της ίδιας χρονικής περιόδου. Τα πήλινα αγγεία παρουσιάζονται ανά τάφο. Για την πληρέστερη εικόνα του αρχαιολογικού πλαισίου (context) εύρεσης των πήλινων αγγείων και των υπόλοιπων ευρημάτων παρατίθεται πίνακας (παράρτημα I) με τα στοιχεία των τάφων (είδος τάφου, προσανατολισμός, θέση νεκρού, κατάσταση διατήρησης σκελετού, θέση ευρημάτων, χρονολόγηση) και του περιεχομένου τους (κτερίσματα ανά τάφο). Τον πίνακα συνοδεύει η σχεδιαστική και φωτογραφική αποτύπωση κάθε τάφου.