Σύγκριση μεθόδων γεωαναφοράς τρισδιάστατων δεδομένων από επίγειο σαρωτή λέιζερ: η περίπτωση της Βρίσας Λέσβου - Αγγελακοπούλου, Φωτεινή (2019)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως σκοπό να εξετάσει δύο διαφορετικές μεθόδους γεωαναφοράς τρισδιάστατων δεδομένων που προέκυψαν από τρισδιάστατο σαρωτή laser στη περιοχή της Βρίσας. Οι μέθοδοι υτοί είναι η sensor driven μέθοδος γεωαναφοράς και μια μέθοδος που δεν υπάρχει στη βιβλιογραφία , η πιλοτική. Εκτός από το τελικό σκοπό μας, που ήταν η σύγκριση των μεθόδων, πρώτος στόχος ήταν αν δούμε αν δουλεύει η πιλοτική μέθοδος και αν διορθώνει τυχών λάθη της sensor driven. Τα δεδομένα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την εκπόνηση της παρούσας διπλωματικής τα συνέλεξε ειδική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου μια μέρα μετά το σεισμό (13/06/2016) που κατέστρεψε σχεδόν όλο το χωριό της Βρίσα