Σύγκριση των εκπαιδευτικών πολιτικών για τη ΔΒΜ μεταξύ Ελλάδας και άλλων χωρών της Ε.Ε. - Τριανταφύλλου, Αγγελής (2019)
Δεδομένου ότι η Δια Βίου Μάθηση έχει διαφορετικό πλαίσιο από τη συμβατική αίθουσα διδασκαλίας, το κάθε κράτος- μέλος της ΕΕ-28 έχει διαμορφώσει διαφορετικές εκπαιδευτικές πολιτικές για τη Δια Βίου Μάθηση και κυρίως την εξ’ αποστάσεως μάθηση. Το Διαδίκτυο είναι ένα σπουδαίο τεχνολογικό επίτευγμα το οποίο αναδιαμορφώνει όχι μόνο την κοινωνία μας , αλλά και τη μάθηση. Επιπλέον, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι ενήλικες έχουν διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις ως προς την εκπαίδευση τους και χρειάζονται διαφορετικά κίνητρα. Ο σκοπός αυτής της έρευνας εστιάζεται στην εκπαιδευτική πολιτική που ακολουθούν οι ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης. Το κύριο ερευνητικό ερώτημα που τίθεται είναι αν οι χώρες της Τσεχίας, Σουηδίας, Ηνωμένου Βασίλειου και Ελλάδας, ακολουθούν την ίδια πολιτική και αν όχι ποιες είναι οι διαφορές τους που προκύπτουν από τη σύγκριση; Η μέθοδος που θα ακολουθηθεί στην παρούσα εργασία είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση και η παράθεση στατιστικών στοιχείων που βοηθούν στην καλύτερη σκιαγράφηση των δεδομένων. Η συνεισφορά της έρευνας έγκειται στο γεγονός ότι θα παρατεθούν οι προκλήσεις που δέχεται η ΔΒΜ και θα διατυπωθούν προτάσεις για τη βελτίωση του θεσμού και την περαιτέρω εξέλιξη του.