Εφαρμογή μεθόδων γεωπληροφορικής για την χωροθέτηση ΧΥΤΑ: η περίπτωση του νομού Ηλείας - Ντούφας, Βασίλειος (2019)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, παρουσιάζεται ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) και η εφαρμογή του στη διαχείριση Αστικών Στερεών Απορριμμάτων. Ακόμα, αναφέρεται το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τους ΧΥΤΑ και τη διαχείριση απορριμμάτων και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα κριτήρια αποκλεισμού των υποψήφιων περιοχών για την χωροθέτηση τους συγκεκριμένου έργου. Αναλύονται ακόμα τα βασικά συστατικά των εργαλείων της Γεωπληροφορικής, καθώς με τη συμβολή τους θα γίνει μια προσπάθεια εύρεσης κατάλληλων περιοχών χωροθέτησης ΧΥΤΑ. Επιπλέων θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την ακριβή χωροθέτηση με βάση των πληθυσμό των μεγάλων αστικών κέντρων και την απόστασή τους από το οδικό δίκτυο.