Αυτόματη τμηματοποίηση δημοφιλών τραγουδιών - Καμπιώτης, Ευστράτιος (2019)
Σκοπός της διπλωματικής εργασίας ήταν η ανάπτυξη μεθοδολογίας για την ανίχνευση, αναγνώριση και τμηματοποίηση δημοφιλών τραγουδιών χρησιμοποιώντας δυο προσεγγίσεις . Την αυτόματη και την χειροκίνητη τμηματοποίηση των τραγουδιών. Η χειροκίνητη τμηματοποίηση χρησιμοποιείται για την εύρεση των επαναλαμβανόμενων τμημάτων (ρεφρέν) των τραγουδιών. Για την αυτόματη τμηματοποίηση έγινε συγχρόνως διαχωρισμός όλων των τμημάτων του τραγουδιού. Αρχικά, σε ότι αφορά την μέθοδο χειροκίνητης αναζήτησης, δημιουργήθηκε πρόγραμμα σε Java γλώσσα προγραμματισμού με το οποίο ο χρήστης βάσει των στοίχων αλλά και των προσωπικών του εμπειρικών δεδομένων δύναται να εντοπίσει το κύριο μέρος του εκάστοτε τραγουδιού. Κατόπιν δημιουργείται η αντίστοιχη βάση δεδομένων με την οποία οποιαδήποτε στιγμή θελήσουμε μπορούμε να εξάγουμε και να αναλύσουμε τα δεδομένα που χρειαζόμαστε. ́Επειτα χρησιμοποιώντας αλγορίθμους και προγράμματα όπως το Jvamp, το Segmentino και το Sonic Vizualizer καταφέραμε και δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορεί ο κάθε χρήστης με απλά και κατανοητά βήματα να ακούσει, να τμηματοποιήσει και να αναλύσει το τραγούδι που τον ενδιαφέρει. Με βάση τα αποτελέσματα που προέκυψαν καταφέραμε και συγκρίναμε με αποτελεσματικό τρόπο τις δύο εκδοχές και κατά πόσο ακριβές είναι το αποτέλεσμα που επιτύχαμε . . . .