Μεθοδολογία χωροθέτησης ευρυζωνικών υποδομών σε αγροτικές περιοχές: η περίπτωση της νήσου Λέσβου - Κουβαρντάς, Γεώργιος (2019)
Στην παρούσα εργασία θα ασχοληθούμε με τη μεθοδολογία χωροθέτησης ευρυζωνικών υποδομών σε αγροτικές περιοχές όπου θα αναλυθεί η περίπτωση της νήσου Λέσβου Η εργασία είναι χωρισμένη σε πέντε ενότητες. Στην πρώτη ενότητα όπου αποτελεί το εισαγωγικό μέρος της εργασίας περιγράφεται το πρόβλημα όπου καλείται να λύσει η παρούσα εργασία, παραθέτονται ορισμοί όπου σχετίζονται με την διακήρυξη και αναλύεται η περιοχή μελέτης μας. Στη δεύτερη ενότητα αναλύεται το κανονιστικό πλαίσιο και ορίζονται τα κριτήρια για τη χωροθέτηση των ευρυζωνικών υποδομών. Στη τρίτη ενότητα δημιουργείται ένα Σύστημα Διαχείρισης Βάσης Δεδομένων (ΣΔΒΔ) με εισαγωγή δεδομένων κατόπιν έρευνας στην περιοχή μελέτης μας με σκοπό να λύσει το πρόβλημα της εργασίας. Στην τέταρτη ενότητα εφαρμόζεται η μεθοδολογία χωροθέτησης χρησιμοποιώντας το ΣΔΒΔ και στην τελευταία ενότητα εξάγονται τα συμπεράσματα αν καλύπτουν το σκοπό της εργασίας. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να εφαρμοστεί η μεθοδολογία χωροθέτησης ευρυζωνικών υποδομών σε αγροτικές περιοχές μέσω των κατάλληλων Συστημάτων Γεωπληροφορικής ( GIS) και τη δημιουργία ενός ΣΔΒΔ. Η συγκεκριμένη μεθοδολογία θα πρέπει να ανταποκρίνεται στο κανονιστικό πλαίσιο όπου θα στηρίζεται από τα συμπεράσματα που εξάγονται στην ερεύνα μας.