H ψηφιοποίηση του graphic novel "Ερωτόκριτος" και η αξιοποίησή του στο μάθημα της λογοτεχνίας - Γουγουλάκη, Αικατερίνη (2019)
Ο σκοπός της διπλωματικής εργασίας ήταν να καταδείξει κατά πόσο ένα εργαλείο ή λογισμικό ψηφιοποίησης μπορεί να βελτιώσει και να ανανεώσει τη διδασκαλία της λογοτεχνίας. Για τον σκοπό αυτόν πραγματοποιήθηκε ποιοτική και πειραματική έρευνα σε ένα σχολείο της Αττικής, όπου, μέσα από μια διδακτική παρέμβαση και έπειτα από συγκέντρωση δεδομένων με τη χρήση πολλαπλών εργαλείων, αποδείχθηκαν τα ευεργετικά αποτελέσματα της αξιοποίησης των ΤΠΕ στη διδασκαλία της Λογοτεχνίας. Για τη διεξαγωγή της έρευνας ψηφιοποιήθηκε ένα μέρος του graphic novel Ερωτόκριτος και χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο διδασκαλίας. Μετά τη συγκέντρωση των δεδομένων ακολούθησε ανάλυση, παρουσίαση αποτελεσμάτων και προτάσεις που αφορούσαν το υπό εξέταση ζήτημα. Η παρούσα εργασία, επίσης, στηρίχθηκε σε βιβλιογραφική ανασκόπηση εννοιών και όρων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το ερευνητικό κομμάτι της εργασίας, όπως τα graghic novels, η ψηφιακή αφήγηση, τα ψηφιακά κόμικς, ενώ έγινε και μια σύντομη αναφορά στο έργο Ερωτόκριτος τόσο στην κλασική όσο και στη διασκευασμένη του μορφή.