Το σύστημα των καστών στη σύγχρονη Ινδία - Κατσαρού, Ειρήνη (2019)
Η εργασία αναφέρεται στο σύστημα των καστών στην Ινδία. Αρχικά παρουσιάζονται οι κατηγορίες κοινωνικής διαστρωμάτωσης μιας κοινωνίας όπως και η ανάλυση τους. Στη συνέχεια διατυπώνει την άποψη και τις ιδέες της Ινδουιστικής θρησκείας όσο αναφορά τις κάστες, αλλά και πως γίνεται ο διαχωρισμός των ανθρώπων μέσα σ' αυτές. Καταλήγοντας βλέπουμε τι σημαίνει ο όρος κάστα ποια είναι η ιστορία τους , αλλά και οι επιπτώσεις τους στον ινδικό λαό.